Вітамін В5
Багаті на вітамін В5:
яєчний жовток, печінка, нирки, м’ясо індика, риба; цвітна капуста, гриби, помідори, лущений горох, полуниця, арахіс, грейпфрут, пивні дріжджі.
Вітамін В5 є необхідним для:
- вироблення гормонів надниркових залоз;
- сприяння метаболізму білків, жирів і вуглеводів;
- синтезу гемоглобіну та «корисного» холестерину;
- стимуляції роботи серця;
- запобігання старінню та утворенню зморшок;
- зниження токсичної дії антибіотиків;
- синтезу вітаміну D, стероїдних гормонів, холестерину, еритроцитів тощо.
При нестачі вітаміну В5:
- порушується обмін речовин (дерматити, депігментація, припинення росту та ін.);
- знижується імунітет, що призводить до частих застуд;
- поколюють або німіють пальці нижніх кінцівок, червоніє шкіра стоп;
- з’являється схильність до накопичення зайвої ваги;
- виникає втома та депресія;
- мучать головний біль і безсоння.
Міститься у вітамінно-мінеральних комплексах:
АлфаВіт® Класік,
АлфаВіт® у Сезон Застуд,
АлфаВіт® для Чоловіків,
АлфаВіт® Дитячий садок,
АлфаВіт® Школяр,
АлфаВіт® 50+,
АлфаВіт® Косметик,
АлфаВіт® Мама,
АлфаВіт® Діабет.