Лікопін
Багаті на Лікопін:
помідор, томатна паста та сік, солодкий червоний перець, кавун, грейпфрут, папайя, гарбуз, хурма; фрукти та овочі червоного кольору, які перед вживанням пройшли термічну обробку.
Лікопін є необхідним для:
- антиоксидантного захисту організму, зниження окисного стресу, боротьби з передчасним старінням;
- активізації процесу травлення і боротьби із зайвою вагою;
- зниження ризику розвитку раку передміхурової залози, шлунка і легень;
- профілактики хвороб серця та судин;
- покращення живлення сітківки, уповільнення перекисних процесів в тканинах, в тому числі в кришталику;
- нормалізації обміну холестерину;
- зміцнення стінок капілярів і судин;
- підтримання нормальної роботи печінки.
При нестачі Лікопіну:
- підвищується ризик серцево-судинних та онкологічних захворювань;
- погіршується стан шкіри і волосся;
- спостерігається погіршення зору, спричинене, зокрема, витонченням сітківки ока.
Міститься у вітамінно-мінеральних комплексах:
АлфаВіт® для Чоловіків,
АлфаВіт® 50+.